Energiafgifter - forbedr din likviditet ved at afregne direkte til SKAT.

Skrevet af Scanenergi - 03 marts, 2017

header-picture

Spørger du i din økonomiafdeling, vil du sikkert finde ud af, at den hver måned bruger en del tid på først at betale fakturaer inklusiv moms og energiafgifter for derefter at bruge tid på at få selv samme moms og afgifter refunderet fra SKAT.

En ting er, at tid er lig omkostninger. Noget helt andet og i denne sammenhæng endnu mere afgørende er, at din virksomhed ikke råder over det, der reelt er dine penge, i den periode, der går fra betaling af fakturaen, til SKAT har refunderet moms og afgifter.Normalt vis går der cirka 35 dage fra fakturaen er betalt, til SKAT har refunderet. Det betyder, at din virksomhed har en negativ likviditetsbelastning i 35 dage.

Med den nuværende el-afgift på 91 øre/kWh vil en virksomhed med et månedligt forbrug på 25.000 kWh have over 28.000 kr. stående hos SKAT. Penge, som virksomheden ikke råder over, og dermed skal betale renter af.

Forbrugsregistrering er løsningen

Hvad mange – inklusiv dig måske – ikke ved, er, at der rent faktisk er en løsning på den negative likviditetsbelastning. Løsningen hedder forbrugsregistrering, og den er, modsat hvad mange tror, ikke kun forbeholdt store virksomheder med et stort forbrug.

Ved forbrugsregistrering afregner du dine energiafgifter direkte til SKAT i stedet for til dit energiselskab. På den måde undgår du de 35 dage mellem betaling og refusion af moms og afgifter.Kravene til forbrugsregistrering og en vejledning til, hvordan du gør, har vi samlet i en lille guide kaldet ”Guide til forbrugsregistrering af afgifter”. Den får du fingre i ved at klikke på linket herunder.

Hent guiden til forbrugsregistrering af afgifter

Betaler du de rigtige afgifter?

Nu du er i gang, var det måske også en ide at tjekke op på, om du kun betaler de afgifter, din virksomhed er forpligtet til. Eftersom skatter, afgifter og tariffer alene på din el-regning udgør 75-80%, kan det nemlig også have stor betydning for din bundlinje.

I blogindlægget ”Kan din virksomhed slippe billigere i energiafgift?” giver vi dig et hurtigt overblik over lovgivningen omkring afgifter samt gode tips til, hvordan du kan reducere din afgiftsbetaling. Du finder blogindlægget her 

Emner: Energiafgift

Seneste blogindlæg:

KLIMAskov 2024

read more

Markedsrapport uge 14 2024

read more

Rådgivernyt uge 12 – er din virksomhed omfattet af de nye regler for Energisyn?

read more

A clear and bold header